Kungsbacka

Hallandsleden
Hallandsleden är en 38 mil lång vandringsled på stigar, småvägar och ibland i helt orörd natur genom Halland. Längs leden i Kungsbacka finns tre fasta övernattningsskydd med grillplats och toalett, som alla ligger vackert vid Stensjön, Äskhult och Stättared. Klicka här för mer information om leden.

Mårtagården
Kulturstigen startar vid den välbevarade kaptensgården från 1700-talet i Rydet, på Onsalahalvön, och leder till vackra utsiktsplatser.

Fjärås Bräcka
Välj mellan en stäcka på 3,5 kilometer i omgivningarna eller den kortare stigen uppe på Bräckans topp. Båda startar vid parkeringsplatsen.

Gällinge kulturstig
Kulturstigen startar vid Gällinge kyrka och är cirka 3 kilometer lång och går bitvis längs den gamla forntidsvägen. Den finns en folder vid stigens start som berättar sägner och fakta från en svunnen tid.

Äskhults stigar
Det går fyra olika vandringsleder genom Äskhult med olika längd och svårighetsgrad. Även Hallandsleden passerar reservatet och det finns vindskydd i den södra delen. Alla stigar börjar och slutar vid Äskhults by, men du kan också påbörja vandringen från andra platser i trakten, och det spelar ingen roll i vilken riktning du går.

Källa: Kungsbacka.se