Falkenberg

Östdanmark
Här kan du ge dig ut i naturen på väl en uppmärkt led och samtidigt lära dig spännande historia. Turen är en alldeles lagom dagsutflykt. Snöra på kängorna och bege dig till Älvsered. Vandringsleden är 17 km lång. Den börjar i Ålarp, Älvsered och slutar vid Ulvanstorps Tunnbrödsbageri B&B. Du kan även vandra en kortare runda kallad ”lilla leden” på nio kilometer. Gillar du att leta geocachar finns fem stycken gömda utmed vandringsleden.

Hallandsleden
Hallandsleden går genom hela Halland och är totalt ca 38 mil lång. Den anknyter till Skåneleden i söder och till Bohusleden i norr. I Falkenbergs kommun har du flera alternativ eftersom det här finns två sträckningar, västra och östra. Leden följer stigar och småvägar och det finns vindskydd och övernattningsställen. Hur långt du vill vandra bestämmer du själv och du kan planera dina etapper med hjälp av kartorna som finns över leden. För mer information om Hallandsleden; se sidan om Hallandsleden.

Åkulla Bokskogar
Åkulla passa hela familjen. Här finns tolv vandringsstigar som varierar i längd från 1,6 km till 6 km. Ta med barnvagnen, hunden, löparkompisen eller packa väskan för en heldag. Välj bara den runda som passar dig. Stigarna är dessutom sammanlänkade med varandra, vilket gör det möjligt att utforska olika delar av området och göra längre vandringar.

Källa: Falkenberg.se