Halmstad

Prins Bertils stig
Stigen bjuder på en härlig upplevelse av natur och kultur längs den 18 km långa kustled som börjar vid Halmstads slott och slutar i Möllegård. Stigen är avsedd för unga och gamla, för vandrare och joggare, för rullstolsburna, barnvagnar och hundar. Vi har lagt stor vikt vid framkomlighet för rörelsehindrade. Dock är hela stigen inte tillgänglighetsanpassad på grund av bergsknallar. Toaletter finns på ett flertal platser utmed leden.

Galgberget 
Galgberget är ett av Halmstads mest välbesökta friluftsområden. Naturen är kuperad och här finns både motionsspår, vandringsstigar och en ridstig med varierad längd och svårighetsgrad. Några är lättillgängliga medan andra är något svårare.

Hallandsleden
Se vår sida om leden.

Fylleåleden
Vandra längs Fylleån i naturskön miljö. Leden går hela vägen mellan Fyllebro och Brogård och är cirka 6 km lång. Den är mestadels grusad men en del går genom hagmark, där öppningsbara grindar gör det möjligt att passera. Ledmarkeringar och bänkar finns på utvalda platser längs vägen. Området kring vattendraget har stora naturvärden och omfattas av flera skyddsregler, bland annat Natura 2000.

Haverdals reservat
I Haverdalsreservatet går en medelsvår led om 4,5 km (ca 1,5 tim) med trolltallar, strandhed och höga sanddyner. Leden kan nås från Lynga eller Vilshärad. Dessutom finns en gul led om 3,8 km, en blå led om 4,2 km och en orange led om 4,7 km.

Långhultebackarna
Långhultebackarna är en svårare led av vildmarkskaraktär som går över mossar och myrar, backar och öppna marker. Stövlar rekommenderas. Här håller både älg och orre till och i juli blommar myrliljorna. 1 mars – 15 maj är delar av leden stängd för att inte störa orrarnas spel. Leden är 4 km lång, vilket tar ca 1,5 timme att gå.

Simlångsgården/Gyltige
Naturskönt belägen vid norra spetsen av Gyltigesjön ligger Simlångsgården. Området är ett traditionellt utflyktsmål för ”Halmstadsborna” och härifrån utgår vandringsleder av varierande längd från ca 3 km till ca 12 km. Hällabäckstigen är en kommunalt skött medelsvår slinga om 3 km, vilket tar ca en timme att gå. Dessutom finns en röd slinga om 8,4 km, en blå slinga om 8,8 km, en grön slinga om 10,6 km och en vit slinga om 10,6 km dessa slingor förvaltas dock inte av kommunen.

Källa: Halmstad.se