Gnosjö

Järnbärarleden Ca 20 km Medelsvår
Gnosjö-Isaberg. Led som går i omväxlande natur och terräng kännetecknande för Gnosjö. Strax före Isaberg passeras Ettö naturvårdsområde.
Järnbärarleden finns på Pdf på hemsidan.

Kävsjölänken Ca 20 km Medelsvår
Gnosjö-Kävsjö (Store Mosse). Led som börjar i ganska kuperad terräng, men slutar i slät mark. I anslutning till Store Mosse finns mängder av leder i varierande längder.

Hälsans Stig 6 km
Slinga i Gnosjö samhälle. Du promenerar i en omväxlande miljö där varje kilometer är utmarkerad. Börja din promenad var du vill och räkna själv ihop hur många kilometer du tillryggalagt. Kartor över Hälsans Stig finns att hämta på Töllstorpshallen, Turistbyrån samt Apoteket i Gnosjö.

Karta över Hälsans Stig (finns i pdf på hemsidan)
Läs mer om Hälsans Stig på Hjärt-Lungfondens hemsida (öppnas i nytt fönster)

”Höglandsleden”
Kärringabacka-Berghem (Vaggeryds kommun). Medelsvår led som bl a förbinder Höglandsleden i Vaggeryds kommun med Gislavedsleden i Gislaveds kommun.

Töllstorpasjön runt
5 respektive 7 km. Bred och välpreparerad vandringsled runt Töllstorpasjön i Gnosjö.

Lindestubbeleden
Lindestubbeleden är en naturled som går längs skogsstigar i landskapet norr om Skärvån. Den är 5,5 km lång och går i kuperad terräng. När man är som högst har man en vidunderlig utsikt. Leden är skyltad och utgår från utkanten av Marieholm. Läs mer www.visitmarieholm.se

http://www.gnosjo.se/toppmenyn/turistinformation/vandringsleder.106.5f27c7ee10b65b5471580001105.html